Snabbkontakt

Vi kontaktar dig!

Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss så snabbt vi kan!

Du når oss även på 013-10 16 30 och under Kontakt finns fler kontaktuppgifter.

reCAPTCHA

Snabbkontakt

Offertformulär

Fyll i era uppgifter och de önskemål ni har i fältet för förfrågan så kontaktar vi er.


4 januari 2018 av Storbildsfabriken

Vi tar ansvar – vi klimatkompenserar!

Genom att klimatkompensera tar vi ansvar. Det är vi stolta över och det vill vi berätta om. Klimatkompenseringen gör det tydligt för oss hur mycket utsläpp vi har och ju mer synligt det blir desto större blir drivkraften att påskynda utsläppsminskning.

För att kompensera för de koldioxidutsläpp vi har vid våra leveranser har vi valt att stödja ett biogasprojekt i Kolardistriktet i Indien. I fattigdomen som breder ut sig där är ved det huvudsakliga bränslet för matlagning. Genom projektet ersätts traditionella vedspisar med spisar som eldas med lokalt producerad biogas. För att framställa biogas används kodynga från hushållens kor. De restprodukter som blir kvar blir även ett utmärkt gödsel för utarmade jordar. Det resulterar i ett cirkulärt system där tidigare outnyttjad resurs tillvaratas.

Förutom att reducera behovet av ved och skydda skog bidrar även projektet till att minska hälsorisken för framförallt kvinnor och barn som tillbringar stora delar av sin vakna tid i rökfyllda utrymmen inomhus. En annan nytta är all den tiden som sparas. I vanliga fall spenderar kvinnorna 2-3 timmar dagligen på att samla ved, men med biogasugnarna får de tid över till annat.