Snabbkontakt

Vi kontaktar dig!

Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss så snabbt vi kan!

Du når oss även på 013-10 16 30 och under Kontakt finns fler kontaktuppgifter.

reCAPTCHA

Snabbkontakt

Offertformulär

Fyll i era uppgifter och de önskemål ni har i fältet för förfrågan så kontaktar vi er.


30 januari 2019 av Storbildsfabriken

Unik utställning med snygg inramning!

Charlottenborgs slott byggdes på 1600-talet och ligger vackert beläget vid Motala ström. Slottets museiverksamhet har varit stängd under hela 2018 eftersom lokalerna har renoverats och utställningsmiljöerna har byggts om. Den 23 mars slår dock portarna upp igen och den nya utställningen invigs.

Eva Modén, som är projektledare för ombyggnationen, berättar att syftet med utställningen är att lyfta fram Motalas historia. ”Vi har lagt stort fokus på att skapa rätt miljö och rätt inramning till föremålen för att besökaren ska få en mer inspirerande och pedagogisk upplevelse. Till exempel så visar vi nu Sophia Isbergs träsniderier i en miljö där vi har återskapat Sophias arbetsmiljö från mitten av 1800-talet” säger Eva och visar oss den nästan färdiga miljön där en docka ska få gestalta Sophia i sitt arbete.

I den nya utställningen kommer det också finnas två stenåldersrum där besökarna kan beskåda arkeologiska fynd som hittats i trakten och som visar att Motalas historia sträcker sig ända tillbaka till just stenåldern.

Rummens väggar är inklädda i tryckta vepor med fotomotiv från naturen i Motala. På golven ligger en tryckt, heltäckande matta med ett målat motiv av Motala ström. Rummen är exemplariska exempel på vad man kan skapa med tryckt material och lite fantasi.

Vi har haft äran att hjälpa Eva med det tryckta materialet och på frågan om hur hon upplever resultatet svarar hon: ”Det märks att mattan är av hög kvalitet och det är fantastiskt att man inte ser några skarvar!” Hon poängterar också att hon är väldigt nöjd med servicen hon fått av vår Key Account Manager Nicklas Johansson som bland annat har sett till att ta fram en specialmatta som är extra slitstark och samtidigt har en bra färgåtergivning. Han har också räknat fram och tillbaka på hur mattan ska läggas för att minska spill och därmed också minska kostnader och miljöpåverkan.

Vi, som har haft förmånen att få en förhandsvisning av utställningen, kan varmt rekommendera ett besök på museet. Boka den 23 mars i era kalendrar och kom på invigningen!

Behöver ni också hjälp med tryckt material? Kontakta oss på 013-101630.