Snabbkontakt

Vi kontaktar dig!

Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss så snabbt vi kan!

Du når oss även på 013-10 16 30 och under Kontakt finns fler kontaktuppgifter.

reCAPTCHA

Snabbkontakt

Offertformulär

Fyll i era uppgifter och de önskemål ni har i fältet för förfrågan så kontaktar vi er.


18 februari 2020 av Storbildsfabriken

Planera din butik!

Har ni funderat över hur era besökare upplever er butik? I dagens samhälle ställs högre krav på butiksmiljöerna och besökarna förväntar sig en upplevelse med service och utbud som gör det intressant och relevant att komma dit. Vi har tidigare skrivit om digitala lösningar och revolutionerande tekniker som tar mer och mer plats i butikerna men man får inte glömma att upplevelsen också handlar om färger, inredning, skyltning och bemötandet.

FÄRGER

Färger är många gånger avgörande för vilken känsla besökaren får. Varma färger får hjärtat att slå snabbare och påskyndar beslut. En sådan färg används ofta vid entréer, till kampanjer eller i skyltfönster för att locka in kunder i butiken. Kallare färger däremot används inne i butiker för att ge lugn och ro till längre beslutsprocesser, till exempel vid köp av dyra specialvaror som parfym, märkeskläder och bilar.

Något som också påverkar våra känslor är musik. Snabb musik har samma effekt som varma färger. Det ökar adrenalinet och kan generera impulsköp medan lugnare musik får kunden att tillbringa mer tid i butiken.

INREDNING

När man ska välja inredning till sin butik bör man ta hänsyn till lokalens utformning, sortimentet och målgruppen. Exempelvis kan lokalen ha lagerbegränsningar som kräver inredningslösningar där man både kan exponera och lagerhålla varorna direkt i butikslokalen. Sortimentet kan bestå av produkter som kunden vill kunna känna på/prova innan köp och därför kräva en öppen exponering. Målgruppen kan vara barnfamiljer som kräver luftiga gångar för deras barnvagnar.

Utgå från ditt varumärke och skapa en profilstärkande inredning. Ett genomtänkt butikskoncept ska spegla företagets affärsidé och varumärke och inspirera kunden till köp.

Rivèra Maison gör lantlig inredning med influenser från Provence. I deras butik har de lyckats förmedla den lantliga retrokänslan som varumärket representerar.
Dyson säljer dammsugare med hög kvalitet och avancerad teknologi. Deras butik är modern och andas lyx och teknik.

SKYLTNING

När en kund kommer in i en butik föredrar den att vika av till höger och gå motsols genom butiken. Högerregeln är väl inarbetad och det gäller att optimera skyltningen utifrån den riktningen.

Det ska vara enkelt att hitta samtidigt som produkterna ska presenteras på ett sätt som övertygar besökaren om att köpa. Det finns en uppsjö av produkter att välja på när det gäller att vägleda kunderna. Att använda rätt produkt, med rätt budskap, på rätt plats är avgörande för att lyckas.

Tydliga kategorier utmärkta på hyllsystemen gör det enkelt för kunden att hitta.
Det kan räcka med små insatser för att väcka köpintresse hos kunden.

BEMÖTANDE

Ofta lägger man stora resurser och mycket tid och energi på design av butiken men glömmer bort att lägga tid och energi på mötet med kunden. Ändå är det just det personliga bemötandet som kunden ofta minns mest av efter sitt besök. Fundera på hur ni vill att personalen representerar ert varumärke och sätt upp riktlinjer kring klädsel, attityd, försäljningsmetod och servicenivå.

Det personliga mötet är det kunden ofta minns mest efter sitt besök.