Snabbkontakt

Vi kontaktar dig!

Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss så snabbt vi kan!

Du når oss även på 013-10 16 30 och under Kontakt finns fler kontaktuppgifter.

reCAPTCHA

Snabbkontakt

Offertformulär

Fyll i era uppgifter och de önskemål ni har i fältet för förfrågan så kontaktar vi er.


30 augusti 2017 av Storbildsfabriken

Ett steg i rätt riktning

Människan utvinner i nuläget jordens resurser snabbare än de återbildas. För att dessa inte ska ta slut i framtiden måste resursuttaget förändras och minskas.

Vi på Storbildsfabriken vill vara en förebild för andra företag i vår bransch och vi tänker därför arbeta hårt för att reducera den energiåtgång och de utsläpp vi har. För att kunna göra detta har vi i samarbete med Linköpings universitet granskat vår miljöpåverkan. Granskningen visade bland annat att av alla material vi använder i våra produkter är det aluminiumet som kräver mest energi och som ger mest koldioxidutsläpp vid tillverkning.
cirkeldiagram

Det finns många sätt att minska sin miljöpåverkan. Beroende på situation och företag så är olika angreppssätt lämpliga. I vårt fall är dematerialisering och funktionstänkande en viktig strategi, där vi går ifrån att sälja produkter till att sälja funktioner. Här är cirkulära affärsmodeller ett bra exempel där vi, inom en snar framtid, kommer kunna erbjuda våra kunder att hyra produkter istället för att köpa dem. På så sätt kan vi återanvända samma produkt till flera kunder och minskar då materialåtgången.

För att ytterligare minska vår miljöpåverkan ser vi också över hela kedjan från råmaterial och tillverkning till slutlig avfallshantering. Detta innefattar t.ex. att titta på miljövänligare transporter, återvinning och möjlighet att ersätta material som inte är miljövänliga. Vi vill med andra ord göra rätt i varje steg och vi vill att hela företagets verksamhet ska präglas av ett miljötänk. På så sätt hoppas vi att vi ska kunna inspirera fler att arbeta för en hållbarare värld.

Ta del av vårt miljöarbete under hösten genom att följa oss här och på våra sociala medier.