Snabbkontakt

Vi kontaktar dig!

Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss så snabbt vi kan!

Du når oss även på 013-10 16 30 och under Kontakt finns fler kontaktuppgifter.

reCAPTCHA

Snabbkontakt

Offertformulär

Fyll i era uppgifter och de önskemål ni har i fältet för förfrågan så kontaktar vi er.


24 april 2019 av Storbildsfabriken

#Dykning för alla

Vill man så kan man! Det var känslan som väcktes när vi hörde Justus Jonsson berätta om hur han övervann sin rädsla för vatten och tog dykarcertifikat. Justus har en cp-skada men han såg varken det eller sin rädsla för vatten som något hinder. Tvärtom, han såg det som möjligheter till att utvecklas.

När Justus skulle ta sitt dykarcertifikat fick han hjälp genom den världsomspännande ideella organisationen DDI-Disable Divers International. Göran Nyqvist, från Nyqvist Dyk & Äventyr, berättar att DDI-konceptet går ut på att alla som vill och som inte är medicinskt avrådda från dykning ska kunna erbjudas möjlighet att dyka. ”Det är en fantastisk frihetskänslan att sväva fritt och andas under vattenytan. Den känslan vill jag att fler ska få uppleva, oavsett förutsättningar”, säger han.


Anders Olsén och Göran Nyqvist

Göran har, tillsammans med kollegan Anders, drivit konceptet sedan 2012. De är två av totalt tio DDI-instruktörer i Sverige och nu vill de försöka få med fler dykcenter och instruktörer i arbetet. För att nå ut med sitt budskap ställde de ut på Skandinaviens största dykmässa, i Göteborg, i mitten av mars. Inför mässan hjälpte vi dem att ta fram en passande monterlösning. Kravet var att den skulle kunna användas i fler sammanhang och anpassas efter olika utrymmen. Valet föll på Textilvägg flexibel som är uppbyggd av profiler och kan anpassas i storlek och form. Göran berömde väggen för att den är enkel att montera, utan hjälp och utan verktyg.

Vi som har hört Justus berättelse vet vilket fantastiskt jobb Nyqvist Dyk & Äventyr gör. Det krävs ett stort engagemang och mycket kreativitet för att lyckas övervinna alla utmaningar som de funktionsvarierade eleverna kan ha. Att verksamheten dessutom till stor del är ideell och medför en hel del utgifter underlättar inte arbetet. För att visa vårt stöd i detta valde vi att sponsra med den tryckta vepan. Vi är glada över att mässan blev lyckad och vill skicka våra varmaste lyckönskningar till Nyqvist Dyk och Äventyr inför framtida mässor och event.

Ska ni också ställa ut på mässa? Kontakta oss på 013-101630 så hittar vi en lösning som passar just er.