Snabbkontakt

Vi kontaktar dig!

Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss så snabbt vi kan!

Du når oss även på 013-10 16 30 och under Kontakt finns fler kontaktuppgifter.

reCAPTCHA

Snabbkontakt

Offertformulär

Fyll i era uppgifter och de önskemål ni har i fältet för förfrågan så kontaktar vi er.


18 september 2017 av Storbildsfabriken

6 tips som maximerar din synlighet på mässan

På mässan har företag ett utmärkt tillfälle att visa upp sig och knyta kontakter men konkurrensen om besökarna är hård. För att locka besökare till mässmontern gäller det att synas och sticka ut ur mängden! Här delar vi med oss av 6 tips som maximerar din synlighet på mässan.

1. Ta fram tydliga mål och en kommunikationsplan

För att få ut så mycket som möjligt av ert deltagande så är det viktigt att fundera ut varför ni är där, vad ni har för mål med ert deltagande och vad det är ni vill förmedla till era besökare. Fråga er själva varför ni ställer ut och vad har ni för mål med ert deltagande. Är ni där för att träffa nya kunder eller för att underhålla ert band med befintliga kontakter?

Det kan vara bra att sätta ett tydligt huvudmål som får vara i fokus, ex. introducering av en ny produkt. Om ni har ett tydligt fokus för kommunikationen när ni planerar er monter blir det lättare att hålla en röd tråd.

Vad vill ni säga och hur säger ni det? Fundera ut vilka budskap ni har och vad ni behöver för marknadsföringsmaterial. Se till att skapa rum för samtal och hitta bra sätt att bjuda in till detta. Ta även fram en plan för hur ni ska möta era kunder utanför er mässmonter.

2. Var ute i god tid och gör det bra

Konkurrensen om besökarna är hög och att lägga tid på att planera er mässmonter och hur ni ska kommunicera kan löna sig. Att planera en mässmonter tar längre tid än man tror så vänta inte in i det sista. Lägg tid på att lista ut vilka monterlösningar och produkter ni ska använda.

  • Hur ska ni bygga och layouta er monter? Vilka produkter behöver ni för att skapa en bra mötesplats med era kunder?
  • Vad behöver ni för marknadsföringsmaterial i form av ex. broschyrer, flyers och displayprodukter?
  • Ska det finnas några give-aways? Vad fyller de i så fall för syfte?
  • Bör ni använda digitala displayer med rörligt innehåll?

Tänk på att design, hantering av tryckoriginal samt produktion och leverans av tryckprodukter tar tid.

3. Designa en mässmonter som visar upp ert företags varumärke och vad ni arbetar med

Designa och inred er mässmonter så att den överensstämmer med ert företags grafiska profil och varumärke. Besökarna bör vid första intryck förstå vad det är ni arbetar med och vad ni har att erbjuda dem. Jobbar ni med skog, media eller kanske inredning, oavsett vilken bransch ni befinner er i bör ni visuellt framhäva vad ert företag är bäst på! Se till att skapa ett tydligt fokus i er visuella kommunikation som följer en röd tråd.

Genomtänkt mässmonter
Designa och inred er mässmonter så att den överensstämmer med ert företags grafiska profil.

4. Se till att synas på långt avstånd

På en mässa vimlar det med besökare och det kan vara svårt att fånga deras intresse innan de befinner sig precis inpå er monter. Det finns sätt att öka räckvidden för er synlighet och skapa intresse och nyfikenhet även hos de besökare som befinner sig längre bort i mässhallen.

Vårt bästa tips för detta är att skapa synlighet på höjden. Med en välplacerad, hög beachflagga kan ni dra uppmärksamhet till montern tidigt eller varför inte använda olika produkter som hängs upp i taket för att skapa exponering högt upp.

Takmodul - Synlighet på hög höjd
Om du har möjlighet att hänga något i taket ovanför din monter så finns det olika takmoduler som kan öka din synlighet på långt håll.

5. Tänk utanför boxen

För att sticka ut från konkurrenterna så är det bra att vara öppen för nya idéer och lösningar som skapar nyfikenhet bland besökarna. Kanske kan ni använda er av någon ny teknik som öppnar upp för ett mer spännande möte med besökarna eller använda er av produkter med ett unikt utseende som inte går att missa.

Nya tekniker på mässan
Med Virtual Reality kan man skapa oändligt stora miljöer på en begränsad yta.
Bannerbow - En unik produkt som står ut
Med exempelvis en Bannerbow kan du skapa en ögongångare eller bygga en unik monter.

6. Använd en isbrytare – Give-away, aktivitet eller kampanj

Give-aways, en spännande aktivitet, en bra kampanj eller kanske något ätbart är bra exempel på sådant som öppnar upp till samtal och som kan få besökarna att stanna till vid just er monter. Om din give-away eller aktivitet är genomtänkt och följer samma röda tråd som resten av kommunikationen i mässmontern, kan den få besökarna att minnas ert företag långt efter mässan är slut.

Aktivitet på mässan
En spännande och genomtänkt aktivitet kan vara en jättebra isbrytare. Här cyklar besökare för att plantera träd i vår monter som fokuserar på hållbarhet.