Om oss

Om storbildsfabriken

En helhetsleverantör av storbildskommunikation

Vad gör vi?

Våra specialiteter

Vi är en heltäckande leverantör av storformatstryck både för inomhusbruk och för utomhusbruk. Vårt breda tjänsteutbud erbjuder våra kunder allt från surveyarbete och mätning, till leverans och montering av de färdiga lösningarna.

För oss är alla kunder lika viktiga och vi hjälper lika gärna det lilla företaget med framtagning av original, printning och montering som det stora företaget som har behov massproduktion, lagerhållning och snabb distribution av kampanjprodukter.

Vi har egna grafiker som gärna hjälper till med allt från idéskapande till ren produktion eller korrektur av printfärdiga original. Med vår egen maskinpark och egna produktionsavdelning kan vi producera och leverera produkter av högsta kvalitet och ofta med väldigt kort leveranstid.

Vilka är vi?

Varumärket Storbildsfabriken

Idag är Storbildsfabriken ett företag som skiljer sig från de traditionella tryckerierna, främst genom vårt sätt att arbeta med tydliga kärnvärden och att alltid utmana oss själva för att bli ännu bättre, men även genom vårt sätt att se på storbildskommunikation mer som en tjänst än som en produkt. Vi vill vara det självklara valet för dig som kund på grund av vårt sätt att agera, inte enbart på grund av vår produkt eller lösning. För att lyckas erbjuda detta arbetar vi hårt utifrån våra tre kärnvärden:

Ikon tillgänglighet

Tillgänglighet

Vi är ett öppet, modernt företag som det är lätt att komma i kontakt med. Det visar sig inte bara i konkreta saker som att vi har många webbsidor med tydlig kontaktinformation, eller att våra säljare svarar snabbt på förfrågningar, utan också genom att vi finns där för våra kunder när de behöver oss som mest. Vi duckar inte när problem uppstår utan är en trygg samarbetspartner även när det blåser som hårdast.

Ikon pålitlighet

Pålitlighet

I vår bransch är det viktigt att kunderna kan känna förtroende för sin trycksaksleverantör. Vi visar att vi är pålitliga genom att föra en tydlig dialog med våra kunder och partners, genom att säkerställa att produkter och leveranser kommer fram i rätt tid och på rätt plats. Genom att betona vikten av att kommunicera ser vi till att förmedla rätt information på ett tydligt sätt, och säkerställa att man alltid får vad man förväntar sig av oss.

 Ikon snabbhet

Snabbhet

Att kunna agera snabbt är avgörande i vår bransch. Storbildsfabrikens flexibla organisation bidrar till att vi kan ge snabb återkoppling på förfrågningar, ordna expressleveranser och lätt förändra våra arbetssätt efter rådande förutsättningar. Vår snabbhet är i många fall vårt trumfkort mot de stora drakarna och något vi är stolta över. För många av våra lösningar är vi unika i Sverige genom att kunna leverera på 1-3 dagar från tryckfärdigt original.

Historia

Vår berättelse

En flagga var starten för Storbildsfabriken. Vår verksamhet drogs igång 2005 med tillverkning av flaggor – en stolt symbol som använts i århundraden och som fortfarande betyder mycket för oss idag. Men tiderna förändras snabbt och för Storbildsfabriken har det därför alltid varit viktigt att ligga i framkant. Vi är måhända inte det största tryckeriet i Sverige, men vi har en flexibilitet som få kan mäta sig med. Dessutom vågar vi tänka nytt och utmana i en bransch som ofta ses som traditionell och omodern i dagens digitala samhälle.

I början av 2005 grundades Storbildsfabriken i Sverige AB av David Bergman som är linköpingsbo in i själen. Kontoret var beläget mitt i centrala Linköping på Hertig Karlsgatan och den dagliga verksamheten var renodlat försäljningsarbete. Under de första åren var flaggor den viktigaste produkten, men sortimentet växte snabbt i takt med att kunderna blev fler och förfrågningarna ökade.

Storbildsfabriken är idag en stabil organisation med säljavdelning, marknadsavdelning och egen produktion. Sortimentet är väl inarbetat och inom många områden är vi ledande i Sverige sett till försäljning och utbud.

Efter några år växte Storbildsfabriken ur kostymen på Hertig Karlsgatan och 2007 flyttade verksamheten till Hackefors där den också utökades med fler säljare och en egen produktionsanläggning. Den egna maskinparken bestod av digitalprint, både på textil och på klassisk displaymedia.

Med möjlighet till egen produktion och med fler säljare blev det naturliga steget att förtydliga varumärket Storbildsfabriken och ge bolaget en starkare identitet, både gentemot kunder och anställda. Under åren 2010-2012 togs ett antal väldigt avgörande beslut för bolagets framtida utveckling. I en ganska omogen bransch med många oseriösa aktörer arbetades Storbildfabrikens varumärkesplattform fram. Tydligt i denna framgår att vi ska skilja oss från våra konkurrenter genom vårt sätt att agera och vårt sätt att vara framåtsträvande och flexibla.

Under dessa två år lades stor del av den kultur och värdegrund som Storbildsfabriken idag står för. Alla på företaget var med och tog fram och är en del av de kärnvärden och den positiva kultur som kännetecknar ”storbildsfabriksandan”. De efterföljande åren präglades av stark tillväxt, bibehållen lönsamhet och en tydlig organisation började växa fram.

Storbildsfabriken är idag en stabil organisation med säljavdelning, marknadsavdelning och egen produktion. Sortimentet är väl inarbetat och inom många områden är vi ledande i Sverige sett till försäljning och utbud.